blank

Åklagaren Cyrus Vance vid åklagarmyndigheten i New York har valt att kalla in det som kallas för en åtalsjury för att avgöra frågan om Donald Trump har begått ett eller flera brott. Detta som ett led i den utredning som åklagarmyndigheten har bedrivit under flera år för att utreda Trumps affärer i staden och delstaten.

Donald Trump misstänks för ekonomiska brott kopplade till Trumps affärsverksamhet. Det handlar om misstanke om för höga värderingar av fastigheter, skattebrott och olika typer av misstänkta bedrägeribrott.

Demokrater

Trump har kommenterat misstankarna, utredningen och avfärdar hela utredningen som en politisk häxjakt iscensatt av demokrater. Det faktum att en åtalsjury nu kallats in pekar mot att det kommer ett åtal och att Trump kommer att ställas inför rätta bedömer flera amerikanska juridiska experter. Nu ska tilläggas att detta kan vara Trump eller någon annan i hans krets som misstänks för brott och som kan komma att åtalas.

Det ska också tilläggas att även om jury kallas in så innebär inte det inte att juryn kommer att få ta ställning till om ett brott kan ha begåtts.

Washington Post

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x