blank

Alla de stora webbläsarna, utom Microsofts Edge kommer att blockera Googles nya lösning för att samla in data om användare ute på nätet, FLoC. Microsofts har inte g givit ett klart svar och sagt nej, vilket de övriga redan har gjort. Nu ansluter sig WordPress som driver över 40 procent av nätets webbplatser i bojkotten. WordPress kommer att blockera FLoC som standardinställning.

Firefox, Vivaldi, Opera och Brave kommer att blockera FloC. DuckDuckGos (sökmotorn) tillägg och plugin kommer också att blockera Federated Learning of Cohorts, FLoC, vilken är sökjättens lösning för tredjeplats cookies. En lösning som fått hård kritik för att vara det rakt motsatta som det utmålas som – en lösning som tar hänsyn till den enskilde användarens integritet. webbläsaren Brave anser att det är falsarier och att FLoC är raka motsatsen – ett ännu mer sofistikerat och avancerat sätt att spåra och kartlägga det användare gör ute på nätet. EFF menar att Googles FLoC är ett hot mot integriteten eftersom det är svårt att implementera och om FLoC läggs och används fel så kan det leda till att data läcker ut från användare.

Säkerhetsproblem

WordPress går ännu länge och kallar FLoC för ett säkerhetsproblem och meddelar nu att lösningen som driver över 40 procent av nätets webbplatser kommer att blockera FLoC – siom standardinställning.

– Vi kan stoppa FLoC med fyra rader kod och vi kommer att göra det, säger WordPress i ett uttalande.

WordPress säger vidare att koden för att blockera FLoC sannolikt kommer redan den här månaden.

WordPress

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x