blank

Bild från nyhetsspeilet.no

Hans Kristian Gaarder, var en av Norges mer högljudda vaccinkritiker och grundare av nyhetsspeilet.no, ett forum och en digitalmötesplats för vaccinmotståndare och konspiratoriker som inte tror att Covid-19 existerar utan är en komplett iscensatt av myndigheterna för att skaffa sig kontroll över medborgarna. Hans Kristian Gaarder blev 60. Han avledd i början av april i år i sviterna av Covid-19.

Hans Kristian Gaarder arrangerade flera möten, i strid med de norska reglerna, i sitt eget hem och han blev sjuk kort efter det att två möten hållits i hans hem i Gran, fyra mil utanför Oslo. Flera andra deltagare vid dessa möten har också smittats, skriver norska medier.

Inlägg

blankGaarder skrev sitt sista inlägg på Facebook den 3 april och enligt uppgifter så avled han den 6 april. Gjorda tester visar att Hans Kristian Gaarder hade Covid-19. Så sent i mars i år så avfärdade Hans Kristian Gaarder alla uppgifter om Covid.19 och hävdade att viruset inte smittar från person till person. Han kritiserade även medierna som han menade ljög för sina läsare, tittare och lyssnare när de förmedlade hälsomyndigheternas varningar.

Smittats

Det tros att Hans Kristian Gaarder smittades i början av april i samband med ett stormöte i hans lada på den gård där han bodde. Ett stort antal av deltagarna vid flera sådana stormöten har också smittats med Covid-19 har det visat sig i efterhand. Hans Kristian Gaarder ska inte ha sökt läkarhjälp förrän mer lön en vecka efter det att han smittats, skriver norska medier vidare.

ao.no

NRK

Smittad

Grans kommun har bekräftat att Hans Kristian Gaarder avled, 60 år gammal. i sviterna av Covid-19, utan att nämna Gaarder vid namn:

«Tirsdag fikk vi også melding om et covid-19-dødsfall. En mann i 60-åra, bosatt i Gran, er død etter å ha vært syk med koronavirus. Vedkommende var ikke testet for koronavirus før han døde, men det er bekreftet i etterkant at han var smittet med viruset.»

Grans Kommun

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x