blank

Apples nya iPad Pro har samma formfaktor, samma yttermått men är 0.5 millimeter tjockare. En futtighet kan tyckas men det leder till att om du redan har ett Magic Keyboard så kommer det inte att passa till din nya iPad.

Tanken låter riktigt bra – byt bara ut själva iPad:en, inte tangentbord och Apple Pencil. Tangentbordet kostar ändå 3 600 kronor så både sett till plånboken och till miljön – ett tangentbord mindre som behöver produceras och/eller återvinnas. Nu visar det sig återigen att en idé som kan låta för bra sedan visar sig inte alls fungera i praktiken och så är det här också. 0.5 millimeter göra att locket/omslaget inte går att stänga helt.

Glädja

Det innebär att 2020 års Magic Keyboard bara fungerar med 2020 års iPad Pro vilket säkert kommer att glädja alla som betalade 3600 kronor för ett tangentbord till sin iPad Pro. Det kommer säkert även att glädja de som tänkt köpa en ny iPad (bara) och som trodde sig kunna behålla tangentbord och Apple Pencil. Visst kan det tyckas inte så lite introvert och självfixerat att bli upprörd över att ett tangentbord inte fungerar – om det nu inte vore för att det är ett osedvanligt bra, men dyrt tangentbord. Visst är det ett i-landsproblem men samtidigt – hur rimmar det med Apples tal om miljön?

Inte alls skulle jag säga. Genom design så ser Apple till att ett år gamla produkter inte går att använda med nya modeller.

Sälja allt

Du kan ju sälja allt komplett, iPad Pod och tangentbord kanske någon invänder och det är alldeles riktigt. Visst kan jag det men jag kan också helt avstå från att byta iPad och det är ju förmodligen det bästa både för plånboken och för miljön.

Låt mig summera det så här, Apple – släng er i väggen!

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x