blank

USA:s Högsta Domstol river upp tidigare domar där Oracle vunnit i striden mot Google vilket betyder att sökjätten frias för att ha begått intrång i Oracles rättigheter i skapandet av det mobila operativsystemet Android.

Det här handlar. om en flera års lång strid med radera av överklaganden och utslag i olika instanser. I botten finns en tvist runt Android där Google har använt det som kallas Java programming language’s application programming interfaces (APIs) – som Oracle ansett sig ha rätten till. Striden har stått runt det som kallas ”fair use” – ett rättvist användande av funktioner.

Skilda sidor

Här har parterna hamnat på helt skilda sidor. Google har hävdat att de använt Oracles APIs i tidigare versioner av Android och att det är ett betrakta som ett rättvist användande. Oracle å sin sida har hävdat sin upphovsrätt och att Google ska betala närmare 9 miljarder dollar i licensavgifter.

Nu är tvisten avgjord – Sex av åtta domare i HD anser att Google inte bröt mot landets upphovsrättslagstiftning då bolaget använde Oracles programmeringsspråk java i Android.-

Wikipedia

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x