blank

blank

Sommaren närmar sig med stormsteg och med den även massor av härliga saker och upplevelser att se fram emot. För alla oss som också tycker om sport i allmänhet och även fotboll i synnerhet väntas också en spännande fotbollssommar att ta del av.

För alla som ännu inte har planerat sommarens semester efter de sporthändelser som väntar så är det i allra högsta grad dags att göra så omgående. Fotbolls-EM är utan tvekan sommarens stora händelse för alla som älskar fotboll. 11 juni-11 juli så ska Europas 24 bästa länder göra upp om att till slut få höja EM-bucklan på Wembley i London den 11 juli.

Förutom en spännande offensiv att se fram emot så kan man som supporter där hemma i TV-soffan alltid höja spänningen ytterligare genom att lägga ett spel på någon av alla nya bettingsidor om man skulle vilja.

Sverige som har lottats in i grupp E tillsammans med Spanien, Slovakien och Polen, har en klart överkomlig uppgift i att i första hand ta sig vidare från gruppen. Sveriges första match i mästerskapet går mot en av de största huvudfavoriterna att sparka hem EM-guldet, Spanien.

Den 14 juni kl. 21:00 i Bilbao så är det avspark i matchen mot Spanien och där Sverige troligtvis behöver ha med sig ett positivt resultat från matchen för att vägen till avancemang från gruppen ska ligga öppen. 18 juni och 23 juni så spelar Sverige de två återstående gruppspelsmatcherna mot Slovakien respektive Polen.

Ett stark svensk EM-trupp att förvänta

Förbundskapten Janne Andersson har ännu inte spikat den svenska EM-truppen utan detta kommer först att göras den 18 maj. Redan nu står det dock klart att Sverige kommer att få en trupp som är mera laddad med betydligt mera offensivt krut än vad som varit fallet i tidigare mästerskap.

Unga offensiva stjärnor som Alexander Isak och Dejan Kulusevski kommer garanterat att få en varsin plats i truppen. Mattias Svanberg och Jesper Karlsson är andra unga talanger som också gärna vill vara med och gör upp om en plats i Sveriges trupp.

Mera rutinerade namn som Emil Forsberg, Viktor Claesson, Robin Quaison och inte minst Sveriges bästa fotbollsspelare genom alla tider, Zlatan Ibrahimovic, kommer alla se till att göra Sveriges offensiv i EM till något utöver det extra.

Även om det finns ett par stora huvudfavoriter i turneringen som Spanien och Frankrike så känns ändå fotbolls-EM 2021 mera vidöppen än någonsin tidigare. Belgien och Tyskland får ses som närmaste utmanare bakom just Spanien och Frankrike och visst vill vi även gärna lyfta fram vårt eget svenska lag som en stark outsider till att kunna ta sig hela vägen fram till en spännande EM-final på Wembley 11 juli.

blank

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x