blank

Nya AppleTV har inte bara en A12-processor under skalet och mer lagring – nya AppleTV har även stöd för det som kallas Thread vilket innebär att enheter kan kommunicera med andra enheter och det krävs ingen samlande brygga för att kunna koppla upp och ansluta saker.

blankInte sällan då du ska koppla upp saker i ett hem, lampor, lås, kameror eller vad det kan vara så krävs en knutpunkt som samlar alla prylar – en brygga. Det i sin tur innebär att nätet, alla de uppkopplade enheterna inte kommunicerar med varandra utan med en central brygga vilket inte är helt optimalt om nätet ska kunna fungera pålitligt och stabilt. Faller en enhet bort så är det inte säkert att bryggan reagerar och noterar det.

Thread

Det är här Thread kommer in vilket är en teknisk lösning där enheterna kommunicerar med varandra. Enheterna bildar ett nät som kan hålla inpå nätet, en ring av enheter utan att det krävs en central, samlande brygga, eller en hub om du föredrar det uttrycket. Den nya modellen har även en helt ny fjärrkontroll och Apple backar delvis tillbaka till den föregående mer mekaniska modellen av fjärrkontroll.

Tydliga knappar, en ring centralt, designen ser ut att vara lånad från iPod. Apple har som bekant fått hård kritik för den tidigare fjärrkontrollen som har en tryckkänslig yta i ena kanten och färre knappar. Den första versionen fick kritik därför att det inte gick att känna skillnad på hur du höll fjärrkontrollen och Apple la då till en ring runt den ena knappen för att det skulle var möjligt att hålla fjärrkontrollen rätt. Det har i stort inte minskat kritiken och den gamla fjärrkontrollen är en vattendelare. Du gillar den eller så tycker du oerhört illa om den – det är få som landar någonstans mitt emellan.

Kraftfull

Med en ny processor under skalet, A12 istället för A10, så lämpar sig den nya modellen av AppleTV bättre för spel – Apple Arcade. Mer lagringskapacitet, upp till 64 GB gör också att du rymmer fler spel och slipper att sitta och ladda ned spel.

Nya AppleTV kostar från 1995 kronor.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x