blank

Tweetbot byter nu modell och går över till prenumerationer, ett abonnemang där du betalar en summa per månad eller per helår för att använda appen. Det kostar 12 kronor per månad eller 75 kronor per år att använda nya Tweetbot 6 för Twitter – Macken har testat den nya versionen.

Det är inte mycket som skiljer Tweetbot 5 och Tweetbot 6 på ytan men under skalet så bygger den nya versionen på twitters nya API vilket betyder att nya Tweetbot använder de nya funktionerna som Twitter tillåter tredjepartsutvecklare att använda för det ska sägas direkt – Twitter misshandlar tredjepartsutvecklare och förbjuder dem från att använda flera av de funktioner som finns i den officiella appen.

 • Du kan se frågor (polls) som användare skapat
 • Du kan se det som kallas cards
 • Du har fler ikoner att välja mellan och nya teman, utseenden

Kanske inte så mycket att hurra för men den stora nyheten är alltså att Tweetbot 6 använder Twitters nya uppsättning av funktioner API v2 vilket förhoppningsvis betyder att nya funktioner kommer betydligt snabbare än tidigare. Tweetbot 6 rubriceras därför som en ”early access” – en tidig version, klar att användas men inte med riktigt alla nya funktioner. Du behöver inte betala direkt utan du kan testköra nya Tweetbot 6. Tecknar du ett abonnemang så dras inte de första pengarna förrän en vecka senare (om du tecknar helårsabonnemang).

Det har inte meddelats något gällande en ny version för macOS så där får vi vackert avvakta.

Synkning

För mig är synkroniseringen mellan enheter den absolut viktigaste funktionen, den och det faktum att jag slipper ”promoted” tweets (reklam). Jo, jag jobbar med marknadsföring, ibland reklam och är inte alltid förtjust i reklam. Det är en motsägelse, utan tvekan, jag vet det men likafullt – reklam som är påträngande, som förvirrar och stör är i vägen. Sedan är detta en liten principsak där jag gått från att tycka illa om prenumerationer och abonnemang till att inse att de är ett nödvändigt ont och i det här fallet så vill jag stötta en tredjepartsutvecklare som trots alla dumma tilltag från Twitter biter sig fast och tänker fortsätta att utveckla sitt program. 75 kronor i månaden är dessutom en årlig summa som jag har mycket lätt att bära.

Med det sagt . hur fungerar nya Tweetbot 6 då?

Alldeles utmärkt kan tilläggas även om skillnaden mot Tweetbot 5 inte är vare sig stor, knappt märkbar förutom ikoner och teman. Därför sätter jag inte betyg på Tweetbot 6, ännu. Appen är för lik den gamla vad gäller funktioner men det kommer mera som det brukar heta så det finns anledning att återkomma. Allt det du hittar i Tweet bot 5 finns även i Tweetbot 6 och alla funktioner är kvar – men du får betala för dem som sagt – med en prenumeration.

App: Tweetbot 6 for Twitter
Utvecklare: TapBots
Pris: 75 kr/år eller 12 kr/månad

Uppdateringar

 • 6.1

  – Totally redesigned video player with PIP support

  – New set of custom icons

  – New High Constrast Light theme

  – Lots of bug fixes

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x