blank

Maskinen som gör klass och milkshakes i McDonalds restauranger heter Taylor C602, inte i alla men i många restauranger, då det är en ofta använd maskin. Denna maskin har en display och en meny för olika inställningar men vad inte alla vet om är att det finns en dold, hemlig meny med inställningar som du bara kommer åt genom en serie knapptryckningar och koder. Det är bland annat dessa koder som den här historien handlar.

Det handlar om Jeremy O’Sullivan som vet hur du kan låsa upp en Taylor C602 och då fram den hemliga menyn och det handlar om ett kallt krig med anklagelser, hot om stämningar och ett koppel med advokater. Det började som ett försök att få ordning på de här rätt ömtåliga maskinerna – vem har inte mötts av beskedet att det inte finns någon milkshake idag för att maskinen är trasig? – och slutade som sagt i ett juridiskt kaos.

– Det är en stor intäktskälla att ha kunder som medvetet gjorts blinda och där kunderna inte kan göra ens enkla, fundamentala ändringar i de maskiner som de har köpt, säger Jeremy O’Sullivan som tagit reda på hur en glassmaskin kan låsas upp och som också tagit reda på vad den hemliga menyn visar.

Amerikanska Wired berättar historien om MacDonalds glassmaskiner.

Wired

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x