blank

Jag byter sällan apparnas ordning på den första skärmen i min iPhone. Det är de appar jag använder mest eller som jag anser vara viktigast och som jag vill kunna komma åt snabbt. Här är de appar som finns på förstasidan just nu.

De tre första raderna är Appels egna appar som följer med iOS. Jag ser ingen anledning att byta ut väl fungerande appar och tjänster och Kalendern, Adressboken, kameran, meddelanden. plånboken, påminnelser och bolder är appar och tjänster som gör det de ska – eller kanske rättare det jag förväntar mig av dem.

För tydlighetens skulle ska sägas att jag har alla mina prylar på engelska. Det handlar om gammal vana och att jag tycker att det är lättare att hitta information om olika saker. Funderar jag exempelvis över hur du gör olika saker så är det lättare att söka efter information på engelska – det finns mer information att ta del av.

Apparna

Slack är vårt (företagets) huvudsakliga verktyg för att samarbete. Det är inget avancerat – vi skriver in det vi gör och information som inte är akut lagras i vår kanal på Slack. Det är en slags avrapporteringskanal och ibland handlar det bara om att boka tid för en kopp kaffe.

Authenticator (Google) och Authy är två program som jag använder för att plocka fram pinkoder vid inloggningar. Alla mina viktiga konton skyddas (om det är möjligt) med tvåfaktor inläggningar vilket betyder att förutom namn/lösenord så krävs en pinkod för att kunna logga in. UpTimeRobot är en tjänst som övervakar alla våra system, svarar en hemsida inte eller om en nätbutik inte ä’r uppe så larmar UpTimeRobot direkt.

blank

Surfshark är den VPN-tjänst som jag använder överallt utom när jag är hemma eller på kontoret – egna lokala nätverk. Surfshark startar automatiskt utanför dessa två platser vilket betyder att mina uppkopplingar skyddas med VPN. Toggl Track håller reda på debiterar tid, alltså tid som jag lagt ned på olika saker och som jag kan fakturera.

1Password är den app, det program och den tjänst som jag har använt i en massa år för att hålla reda på alla namn/lösenord och inloggningar. Day One är en dagsboksapp, program och tjänst. Här samlar jag allt mellan himmel och jord. Anteckningar, bilder, reseanteckningar, recept – Day One är lika rörigt som insidan av mitt huvud. Apollo är det program och den app som jag använder för att läsa och skriva på Reddit – en stort digital forum där jag väljer en samling kanaler. SVT Nyheter och Omni är svenska nyhetsförmedlare som bekant och WordPress är kopplat till min blogg – Magasin Macken. Facebook är inte den officiella appen utan en länk (Safari) därför att jag inte vill använda Facebooks app som ger den sociala tjänsten ännu större kontroll över min information. Därför är det en länk på startsidan. Slutligen – NewsExplorer hanterar flera hundra RSS-länkar och strömmar som jag plöjer igenom, varje dag.

I Dockan ligger som synes fler av de inbyggda programmen/apparna – Telefon, Apple Music, Mail och Safari.

Sidor

Även om jag fyra sidor med appar så är många av dem av samma typ – jag har Bayern München, Södertälje Sportklubb, New York Yankess, Miami Doplhins, Leeds United, New York Islanders, Los Angeles Lakers  och Malmö FFs appar och länkar liggande på en av skärmarna. Allt för att kunna hålla koll på hur det går för mina lag. Sedan har jag en samling appar som jag använder när jag är ute och reser, för att köpa biljetter i lokaltrafiken i Oslo, Stockholm och en del andra ställen. På de andra skärmarna finns även appar för att styra ljud och hemma i bostaden, Sonos, Apples Home och några ytterligare appar för det lokala nätet.

Informationsappar dominerar det jag har i mina enheter och min iPad Pro är i princip en kopia av min iPhone. Allt synkas via vårt eget moln eller Apples iCloud. Utan fungerande synkronisering är jag tämligen hjälplös och utan min iPhone, iPad och min Apple Watch fungerar inte min vardag och tillvaro (nåja).

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x