blank

Premier League, English Football League och Women’s Super League – brittiska fotbollsligor kommer att bojkotta alla sociala medier från och med den 30 april och i fyra dagar som en protest mot hat och rasism som riktar sig mot enskilda spelare och ledare.

– The Super League stoppades på bara 48 timmar, hur kommer det sig att vi inte tar tag I rasism, det är ett värre problem I mina ögon, säger Sheffield Uniteds David McGoldrick.

Brighton forward Neal Maupay har utsatts för rasistiska attacker I sociala medier: 

– Spelarna får utstå massor av attacker på nätet och vi måste slå tillbaka och stoppa det. Det här är ett bra sätt att göra det på och det är bra att vi står enade, säger han i intervjuer i brittisk media.

BBC

Regeringshåll

Förutom de högre ligorna i brittisk fotboll så har även ligor längre ned i serierna anslutit sig till bojkotten liksom organisationen Kick it Out.

Kick It Out, The FA, Premier League, EFL, FA Women’s Super League, FA Women’s Championship, PFA, LMA, PGMOL and the FSA will unite for a social media boycott from 15.00 on Friday 30 April to 23.59 on Monday 3 May, in response to the ongoing and sustained discriminatory abuse received online by players and many others connected to football.

This has been scheduled to take place across a full fixture programme in the men’s and women’s professional game and will see clubs across the Premier League, EFL, WSL and Women’s Championship switch off their Facebook, Twitter and Instagram accounts.

As a collective, the game recognises the considerable reach and value of social media to our sport. The connectivity and access to supporters who are at the heart of football remains vital.

Det har även kommit reaktioner från regeringshåll:

Oliver Dowden är chef för Secretary of State for Digital, Culture, Media and Sport sedan 2020 – en brittisk myndighet som bland annat har ett översynsansvar för sociala medier.

 

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x