blank

I den kommande nya versionen av iOS – iOS 14.5/iPadOS 14.5, kommer Apple tvinga utvecklare att be om lov om de vill samla in data om ena användare med sin app – App Tracking Transparency. Nu har Apple börjat att stoppa appars som lämnas in för godkännande som innehåller funktioner för att ta sig runt App Tracking Transparency.

App Tracking Transparency är en tvingande funktion, aktiverad som standard, där användaren ska få veta att en app samlar in data och användaren ska också ges en möjlighet att säga ja eller säga nej till att information samlas in. Det är Apples nya App Tracking Transparency.

Fingeravtryck

Utvecklare har därför börjat att använda alternativa sätt att samla in och kartlägga det en användare av deras app gör ute på nätet. Ett sådant sätt att är att samla in tekniks information om enhet, förse den med ett digitalt fingeravtryck och sedan kartlägga hur den används. Något som Apple inte tillåter och appar med sådana funktioner stoppas nu i Apples App Store. Apple skriver det även direkt och i klartext i sina nya, uppdaterade regler. Funktioner för att skapa digitala fingeravtryck är inte tillåtna. Inte heller funktioner som är avsedda att försöka att sig runt App Tracking Transparency..

Can I fingerprint or use signals from the device to try to identify the device or a user?

No. Per the Apple Developer Program License Agreement, you may not derive data from a device for the purpose of uniquely identifying it. Examples of user or device data include, but are not limited to: properties of a user’s web browser and its configuration, the user’s device and its configuration, the user’s location, or the user’s network connection. Apps that are found to be engaging in this practice, or that reference SDKs (including but not limited to Ad Networks, Attribution services and Analytics) that are, may be rejected from the App Store.

Den nya funktionen kommer att lanseras i och med att den nya versionen av iOS och iPadOS lanseras – vilket torde ske den här månaden, april 2021.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x