blank

Sidney Powell, Trumps tidigare advokat, försvarar sig nu med att ingen vettig människa kan tro på hennes lögner och uppfatta hennes konspirationer som fakta. Powell är stämd av de bolag som tillverkar de rösträkningsmaskiner som hon påstår är del i en stor konspiration för att stjäla det amerikanska presidentvalet.

I en rad intervjuer och framträdanden i radio och tv så hävdade Sidney Powell att Dominion Voting Systems och Smartmatic manipulerat sin mjukvara och använts för att registrera och räkna miljontals falska röster. Powell hävdade att det amerikanska valet stulits av konspirerande sydamerikanska politiker ledda av Hugo Chavez, före detta president. Det faktum att Chavez avled 2013 hindrade inte Powell från att fortsätta att sprida uppgifterna.

Valfusk

Sidney Powell lämnade också in en lång rad överklaganden, stämningar och överklaganden av presenterade valresultat som gick ut på samma sak – Donald Trump vann valet och miljontals röster avgivna röster är falska i ett enormt valfusk. Efter valet så lämnade de två bolagen in stämningar riktade mot Sidney Powell, Rudy Giuliani med flera som under och efter valet företrädde Donald Trump. Det handlar om stämningar på drygt en miljard svenska kronor, per person.

Sindey Powell och hennes försvarsteam har nu bemött uppgifterna i stämningarna och försvaret går ut på att alla uttalanden varit politik, åsikter, inte fakta. De ska inte heller uppfattas som fakta och med slutklämmen att ingen vettig människa kan tro det heller.

Powell’s lawyers argued that her statements were political speech in support of Trump. Quoting from a court decision in an earlier First Amendment case, they wrote that it was a “well recognized principle that political statements are inherently prone to exaggeration and hyperbole.” They said the fact that Dominion had described her comments as “wild” and “outlandish” only supported the notion that “reasonable people would not accept such statements as fact but view them only as claims that await testing by the courts through the adversary process.”

Court filings in many of the criminal cases brought against alleged Jan. 6 rioters feature quotes from defendants who posted on social media about how they “stormed” the Capitol because they believed the election was stolen from Trump. One defendant, Jeffrey Sabol, who is charged with assaulting police at the Capitol, told law enforcement afterward that he “knew that Dominion voting machines were tampered with,” echoing a Powell claim, according to the government’s filings.

Buzzfeed

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x