blank

Även om Donald Trump säger sig stå bakom det republikanska partiet så slår han vakt om sitt varumärke på ett lika ovanligt som märkligt sätt. Hans advokater har, på Trumps uppmaning, skrivit till det republikanska partiet krävt att hans namn, varumärke inte får användas av partiet.

Det är The Hill som publicerat uppgifterna och som säger sig ha fått dem bekräftade av personer inom det republikanska partiet.

Two sources familiar with the matter confirmed to The Hill that lawyers for Trump sent cease-and-desist letters Friday to the Republican National Committee (RNC), the National Republican Senatorial Committee (NRSC) and the National Republican Congressional Committee (NRCC).

The three groups are the largest fundraising bodies for the Republican Party.

The Hill

Stöd

Donald Trump har sagt sig vara villig att hjälpa till och stötta kandidater i 2022 års mellanårsval men inte vilka kandidater som helst, bara de Trump gillar vilket bland annat innebär att han tänker tat ge sitt stöd till den som utmanar de republikaner som röstade för att han skulle ställas inför riksrätt och att han även skulle fällas. Det innebär att Trump tänker runda det republikanska partiets process med att utse kandidater och hela nomineringsprocessen. Donald Trump utser kandidaterna – inte det parti han sagt sig vilja stödja.

Det faktum att Trump dessutom inte vill att hans eget parti ska få använda hans namn, varumärke eller hans presidentskap för att smala in pengar tyder på att Trump mycket väl kan komma att ta betalt för att backa upp det republikanska partiet. Vill republikanerna använda hans namn så tänker Trump ta betalt för det.