blank

Den 17-åring som, erkänt att han låg bakom intrånget och en rad kapade konton på Twitter har dömts till tre år fängelse. Konto-kapningen, där en lång rad mycket kända och mycket stora konton, tigs över inträffade i jul förra året. Kontona postade då löften om att den som skickade Bitcoins skulle få det dubbla tillbaka.

Apples konto, Uber, Bill Gates, Microsoft, Barack Obama, Elon Musk, Kanye West, Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Warren Buffet, Floyd Mayweather och Kim Kardashian – alla fick de sina konton på Twitter kapade. På alla konton postades snabbt meddelanden med samma innehåll – alla Bitcoins som skickades till ett kontot skulle skickas tillbaka – dubbelt upp.

blank

Lurades

Kapningen av konton möjliggjordes genom att anställda inom Twitter lurades att lämna ifrån sig uppgifter som sedan kunde användas för att komma åt de aktuella kontona. Hjärnan bakom intrånget, då en 17-åring från Tampa, greps en tid efter det att kontona kapats och FBIs utredningen pekade åt ett visst håll – mot 17-åringen.

In a deal with prosecutors, Graham Ivan Clark agreed to serve three years in prison, followed by three years probation.

Clark was 17 when he was accused of masterminding a brazen social media hack that targeted some of the world’s most famous names, among them: President Joe Biden, former President Barack Obama, Elon Musk, Kanye West, Bill Gates, Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Warren Buffet, Floyd Mayweather, Kim Kardashian, Apple, Uber and other companies.

The agreement allowed Clark, now 18, to be sentenced as a “youthful offender,” avoiding a minimum 10-year sentence that would have followed if he’d been convicted as an adult. The mandatory minimum will only apply if Clark violates his probation.

Tampa Bay Times

Sjuttonåringen dömds till tre års fängelse och till ytterligare tre års övervakning efter avtjänat straff.