blank

En av de som grundat vart moderna nät, Internet, Tim Berners-Lee, skriver i ett öppet brev för att fira att nätet nu fyller 32 år att för många inte har tillgång till Internet – inte minst är det många unga som inte regelbundet kan använda ett nät som många av oss tar för givet.

En tredjedel av alla unga har idag inte tillgång, regelbundet, till Internet:

“A third of young people have no internet access at all. Many more lack the data, devices and reliable connection they need to make the most of the web. In fact, only the top third of under-25s have a home internet connection, according to Unicef, leaving 2.2 billion young people without the stable access they need to learn online, which has helped so many others continue their education during the pandemic.”

The Guardian

För givet

2.2 miljarder människor har idag inget nät på det sätt som vi andra tar närmast för givet.

The Guardian