blank

blank

11:e juni till och med den 11:e juli i sommar så spelas äntligen det från 2020 uppskjutna Europamästerskapet i fotboll. Förbundskaptenen Janne Andersson har ännu inte spikat EM-truppen till i sommar men det är att förvänta att Sverige får en starkare och mera offensiv trupp än kanske någonsin tidigare.

En bra mix av unga anfallstalanger som Dejan Kulusevski, Jordan Larsson, Jesper Karlsson och inte minst Alexander Isak som öser in mål i sitt Real Sociedad i spanska La Liga är alla spelare som kämpar om en plats i EM-truppen.

Vill man öka spänningen inför fotbolls-EM ytterligare och kanske lägga en slant på Sverige som en outsider i turneringen så kan man alltid göra så via bethard odds om man skulle vilja. Där Isak och Kulusevski får ses som självklara kort så får nog både Jordan Larsson och Jesper Karlsson ses som eventuella jokrar i den kommande EM-truppen.

Anfallet spetsas självklart ytterligare med en comebackande Zlatan Ibrahimovic, Sveriges genom tiderna bästa fotbollsspelare. Emil Forsberg och Viktor Claesson är andra offensiva spelare som båda får ses som självklara i Janne Anderssons trupp.

Spelare som Marcus Berg, Stefan Andersson och Robin Quaison är andra offensiva spelare som också förväntas vilja ha ett ord med i spelet om en plats i truppen.

Om Janne Andersson vågar satsa offensivt och även lyckas skapa en bra balans på mittfältet ihop med det som på förhand får ses som Sveriges svagaste länk, försvarsspelet, ja då har Sverige utan tvekan möjlighet att kunna långt i turneringen.

Det svenska mittfältet och försvaret

Det svenska mittfältet ser också starkt ut med spelare som Albin Ekdahl och tidigare nämnda Emil Forsberg och Viktor Claesson. Att Kristoffer Olsson får en plats på det centrala mittfältet i startelvan är också högst troligt.

Spelare som Mattias Svanberg i Bologna och Sebastian Larsson är andra starka aspiranter på en startplats på mittfältet. Robin Olsen kommer såklart att vakta kassen som förstemålvakt och det är egentligen framför Robin som Sveriges akilleshäl ligger, den svenska försvarslinjen.

Victor Nilsson Lindelöf och Ludwig Augustinsson ser vi som självklara i en eventuell fyrbackslinje. Mikael Lustig, Pontus Jansson, Emil Kraft, Marcus Danielsson och Filip Helander gör troligtvis upp om övriga platser i det svenska försvaret.

Får Janne Andersson ihop alla dessa delar tillsammans, ja då kan det utan tvekan bli en rolig svensk fotbollsfest att se fram emot i sommar.

blank