blank

Yellowstone är drömmen om cowboys, en ranch och ett liv som inte riktigt passar in i det moderna USA. Det handlar också om en tuff, för att inte säga rätt stenhård, patriark, John Dutton som driver USAs största ranch, och som är beredd att gå mycket långt för att skydda sin mark och sin ranch.

John Dutton hatar utveckling och förändringar därför att det innebär ett hot mot hans värld, hans ranch och han vill inte ha grannar (bostadsområden) som stör hans boskap. Kevin Costner spelar en roll som han spelat massor av gånger förut – en stenhård cowboy. Den här gången är han dock ingen ridande revolverman som tar sina uppdrag hos den som kan betala. Han är rik, märklig och dalen där Yellowstone, ranchen ligger, är hans dal.

Stereotyp

Där skulle Yellowstone kunnat ha stannat och det hade det blivit en rätt stereotyp berättelse om en familj med en tydlig, uttalad ledare och de konflikter som följer av det. Naturligtvis finns den förlorade sonen som flytt ranchen och som inte delar faderns drömmar och här finns barnet som är faderns närmaste hjälpreda, utbildad till advokat. Här finns en hel del av det du förväntar dig men Yellowstone är inte bara Kevin Kostner som cowboy igen – det är en alldeles utmärkt tv-serie som tar upp miljöproblem, tillgång på vatten, hänsynslösa exploatörer som hotar inte bara ett sätt att leva utan hela den miljön.

Sedan är det inte så att John Dutton är hårdast, tuffast och mest hänsynslös. Dottern, Beth Dutton är resor värre.

Du hittar Yellowstone på Paramount+ (i AppleTV -appen)

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x