blank

Han tränades av sin pappa för en sak – bli världens bäste golfspelare. Innan Tiger Woods hunnit att fylla 24 år så hade han vunnit 21 professionella turneringar och han har inte bara målet att bli bäst – han skulle radera ut alla andra storheters rekord.

Pappa, Earl, afroamerikan, yrkesmilitär och mamma Kultilda från Thailand – Tiger Woods kom inte från den traditionella bakgrunden för en professionella golfspelare men han blev bäst och han blev världsetta snabbare än någon annan på 29 år. Den här dokumentären skildrar Woods uppgång – och fall och försöker också ge en förklaring till alla de kvinnoaffärer som följt honom i spåren sedan den ödesdigra tidiga morgonen när den dåvarande hustrun Elin Nordengren kastade ut honom från det gemensamma huset.

Trafikolycka

I skrivande stund så återhämtar sig Woods efter en trafikolycka och svåra benskador på Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

Den här dokumentären i två delar försöker ge svar på frågan om vad som format Tiger Woods, vad som påverkat honom och också ge en bakgrund till det destruktiva som tycks finnas i hans person. Huvudpersonen själv finns inte mer än i arkivbilder. Det är också Tiger Woods – den privata.

Tiger – HBO