blank

Apple slår av alla dina tjänster om ditt bankkort inte fungerar – uppgifterna publicerades för några dagar sedan och de som alltid dammsuger nätet efter negativa nyheter om Apple fick vatten på sin kvarn och tyckte sig ha fått ännu ett bevis på hur maktfullkomligt Apple agerat. Själv valde jag att avvakta av det enkla skälet att jag själv bytt bakkort, missat att meddela Apple och ingen av mina tjänster togs av – jag fick en påminnelse av Apple. Det var allt och allt fungerade direkt efter det att jag matat in mina uppgifter.

Historien framställdes om att Dustin Curtis Apple ID hölls som gisslan av Apple – se till att vi kan få betalt eller så slår vi av alla dina tjänster. det senare gjordes också. Dustin Curtis olika tjänster hos Apple stängdes ned. Det lär alarmerande och det skulle, om uppgifterna stämde, kunna visa sig bli ett problem för många användare. Vi byter ju som bekant våra bankkort då och då.Hur som helst – jag valde att inte skriva, inte haka på utan att vila på hanen. Jag trodde helt enkelt inte på uppgifterna och nu i efterhand visar det sig att det inte alls var som det beskrivits. Det handlade inte alls om ett bankkort, Apple Pay, inte om att tjänster slagits av som en följd av att det gamla kortet hade slutat att fungera. Det handlade faktiskt om något helt annat.

Slarv, för snabbt dragna slutsatser och två parter som ”pratade” förbi varandra.

Ny dator

Dustin Curtis hade beställt en ny dator, en M1-modell och dessutom gjort upp med Apple om att skicka in sin gamla dator, få en slant för den och betala mellanskillnaden. Ett inbyte helt enkelt. den nya datorn kom, Dustin Curtis, betalade mellanskillnaden och väntade sedan på att den kartong och det förpackningsmaterial som Apple sagt skulle komma och som han skulle använda för att skicka in sin nya dator skulle anlända. Apple hörde av sig, efterlyste daton och Dustin Curtis svarade att han fortfarande väntade på det han skulle packa datorn i. Apple svarade inte och lyckades både stava fel i sitt mail till Dustin Curtis och även stava fel i epostadressen – mottagaren. Dustin Curtis mail nådde inte Apple samtidigt som han själv glömde bort att han skulle skicka in sin gamla dator och han noterade inte heller nya påminnelser från Apple.

Stängdes av

När den gamla datorn inte dök upp så slog Apple av Dustin Curtis tjänster, meddelade honom att så skett och därmed drogs slutasen att Apple tog hans Apple Pay – hans Apple-kort som gisslan (på ett ungefär).

Apple

När uppgifterna publicerades så gavs intrycket att Apple agerat maktfullkomligt, stängt av alla viktiga tjänster för en kund och i princip stängt ned kundens Apple-kort. I efterhand visar det sig att det slarvades från båda håll, att kommunikation gicks förbi, missades och att et dessutom slarvades både vad gäller innehållet i de mail som skickades vilket inte underrättade en lösning på problemet – Dustin Curtis skulle skicka in sin gamla dator.

We apologize for any confusion or inconvenience we may have caused for this customer. The issue in question involved a restriction on the customer’s Apple ID that disabled App Store and iTunes purchases and subscription services, excluding iCloud. Apple provided an instant credit for the purchase of a new MacBook Pro, and as part of that agreement, the customer was to return their current unit to us. No matter what payment method was used, the ability to transact on the associated Apple ID was disabled because Apple could not collect funds. This is entirely unrelated to Apple Card.

Apple lägger sig platt, inser att om någon slarvat lite mer än den andra så är det Apple.

Ibland kan det vara bra att vila på hanen.