blank

Mathew, Matt, Barzal, är en av NHLs snabbast spelare vilket Buffalos finske back, Rasmus Ristolainen, bittert fick erfara i matchen mot New York Islanders. Barzal åkte ifrån den finske jätten, rundade honom, tog sin in framför mål och bjöd på ett läckert konststycke.

Det är vackert och det är ett artisteri i den högre skolan.

Matchen vann New York Islanders med 5-2.

Övriga Målgörare:

Islanders

Brock Nelson
Cal Clutterbuck
Scott Mayfield
Anders Lee

Buffalo

Jacob Bryson
Sam Reinhart

Matchen

Buffalo tog ledningen och ledde en bit in i den andra perioden, mycket tack vare ett disciplinerat försvarsspel. Islanders vann visserligen skotten i den första perioden, 11-7, men skapade egentligen bara ett fåtal riktigt heta målchanser. I den andra perioden var det en snarlik matchbild. Islanders hade pucken mest, sköt mer men utan att skapa något riktigt vasst – fram till Barzals konstmål. På 4.54 vände matchen och islanders gick från underläge med 0-1 till ledning med 3-1. Där rasade Buffalos försvarspel samman och inför den tredje perioden hade Islanders en komfortabel ledning med 4-1. Även om Buffalo lyckades med en snabb reducering i inledningen av den tredje perioden så replikerade Islanders och Anders Lee relativt omgående. Efter 5-2 så var matchen avgjord och återstående tid blev händelselös i en match som båda lagen snabbt ville spela av.

Islanders har nu elva raka hemmavinster och har avancerat til ledning i sin division, en match mer spelad än Washington. Islanders ligger just nu på en femte plats i hela NHL av 31 lag.