blank

Hundratals grupper på Reddit, flera av de största grupperna, stängdes nyligen ned och sattes som privata grupper som en utbredd protest mot att Reddit, det sociala forumet, anställt en omstridd brittisk politiker, Aimee Knight.

Aimee Knight, som kastats ut av både det liberala partiet i Storbritannien och de Gröna, efter flera uppmärksammade skandaler. Den senaste, där Knight, anlitade sig egen far som talesperson och som en viktig del i hennes politiska kampanj, trots att fadern dömts för sexuella övergrepp mot ett tioårigt barn slutade med att De Gröna i Storbritannien uteslöt Knight.

Privata

När det blev känt att Reddit anställt Aimee Knight så dröjde det inte länge innan protesterna publicerades på det stora digitala forumet. I en samordnad kampanj stängdes även flera stora mötesgrupper ned och sattes som privata, däribland flera av de stora grupperna för Mac och Apples produkter. När Reddit dessutom stängde av en av moderatorerna för en av Reddits politiska grupper så spreds sig protesterna mycket snabbt. Reddit stängde av moderatorn för att ha länkat till en extern artikel om Amy Knight.

Efter närmare en veckas ställningskrig så kom beskedet från Reddit – den moderator som stängts av släppte sin igen och Aimee Knight är inte längre anställd av Reddit.

We would like to give you all an update on the recent issues that have transpired concerning a specific Reddit employee, as well as provide you with context into actions that we took to prevent doxxing and harassment.

As of today, the employee in question is no longer employed by Reddit. We built a relationship with her first as a mod and then through her contractor work on RPAN. We did not adequately vet her background before formally hiring her.

We’ve put significant effort into improving how we handle doxxing and harassment, and this employee was the subject of both. In this case, we over-indexed on protection, which had serious consequences in terms of enforcement actions.

Reddit

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x