blank

Apples nya App Tracking Transparency kommer att fungera på samma sätt, globalt, klargör Apple nu i ett uttalande. Samtidigt varnas kinesiska app-utvecklare från att försöka att ta sig runt skyldigheten att informera och ge användaren ett val.

“The App Store terms and guidelines apply equally to all developers around the world, including Apple. We believe strongly that users should be asked for their permission before being tracked. Apps that are found to disregard the user’s choice will be rejected.”

Det säger Apple i ett uttalande vilket är klartext. App Tracking Transparency kommer att fungera på samma sätt oavsett var du är i världen eller i vilken App Store som du laddar ned dina appar.

Runda

Parallellt med Apples uttalande kommer uppgifter om att flera kinesiska utvecklare tänker försöka att runda lösningen – Baidu, ByteDance och Tencent har nämnts. Apple har skickat ut en varning att de utvecklare som försöker ta sig runt eller lura lösningen och användarna inte kommer att komma undan – utan undantag.