blank

Vi lär vara över 100 miljoner användare som har en Apple Watch på handleden och trots att detta är generation 6 av klockan så får vi som konsumenter fortfarande inte bestämma hur något så enkelt och grundläggande som hur urtavlan ska se ut.

Det årder verkligen ingen brist på urtavlor, tvärtom,, så finns det gott om urtavlor som har de mest märkliga utseenden – exempelvis urtavlor som inte berättar för dig vad klockan är vilket i min värld är grundläggande för en klocka men i alla fall. Jag får inte skruva, vrida, ställa in och få med den information som jag vill och jag får inte lägga informationen där jag vill.

Apple bestämmer

Det här är Apple i ett nötskal – köp våra väldesignade prylar men de kommer att se ut som vi vill att de ska se ut, inte som du vill att de ska se ut. Sen öppnar Apple stegvis, ibland mycket sakta, på möjligheterna att själva få bestämma. När det gäller Apple Watch så har Apple ”pippi” på att lansera fullständigt värdelösa, artistiska urtavlor. Ett ansikte som knappt men bara mycket knappt visar vad klockan är. En urtavla helt utan siffror, markeringar så att du får gissa vad klockan men ändå bara få veta det på ett ungefär. Du kan alltså köpa en klocka för flera tusen och sedan välja att den inte ska berätta för dig vad klockan faktiskt är.

Smart va?

Komplikationer

Det finns trots allt en del verktyg för att få till en urtavla, få den att visa det du vill (nåja) och det kallas komplikationer men du får inte välja var de ska finnas, inte hur många du kan lägga in på en urtavla utan det bestämmer Apple.

Smart va?

NOT!

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x