blank

Videorna användes som underlag i den inledande rättegången, riksrätten, mot Trump. Filmerna visar hur attacken genomfördes steg för steg, hur polisens barrikader forcerades och hur mobben slog sig in i Kapitolium.

Filmen visar också hur nära mobben verkligen kom de folkvalda. I princip var det två dörrar som hindrade den upprepade folkmassan från att ta sig i den lokal där elektorns röster skulle bekräftas.

Mjukisbyxor

Det som av svenska skribenters har beskrivits som ”unga män i mjukisbyxor” handlar i själva verket om, vilket videorna visar, om en reglerätt attack där polisens och vakter skadades. en polisman slogs ned misshandlades och avled senare av sina skador. Ytterligare människor drabbades av hjärtproblem och avled. Sammanlagt miste sju människor livet – som kan kopplas till attacken den 6 januari. 140 poliser och vaktades skadades.

Fyra timmar efter attacken twittrade Donald Trump:

blank

Inbrytningen

Den här videon visar inbrytningen – utifrån och inifrån Kapitolium.

Pence

Videro tagna av kamera-systemet inne i Kapitolium visar hur senator Mitt Romney är på väg att gå rakt i händerna på mobben men räddas av en polis som uppmanar honom att vända om. Videon visar också hur vice president Mike Pence flyr tillsammans med sin familj.

Videorna är en del i det andra riksrättsåtalet som riktas mot Donald Trump. Trots bilderna så bedöms det som mycket osannolikt att Trump kommer att fällas.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x