blankCleanMyMac X är ett av mina ”måste-program”. Det är ett program som jag installerar direkt i varje ny Mac-dator och som jag kör lite då och då. Nu har programmet uppdaterats och det har nu stöd för Apple M1-datorer vilket betyder att CleanMyMac X kan städa ut filer som du inte behöver även i de nya modellerna.

När du laddar ned och installerar ett program i en M1-modell så skickas i normalfallet både versionen för Intel och versionen för Apple Silicon med i programmet. Sitter du med en M1-modell såp innebär det att du även har filer för Intel-versionen lagrad på hårddisken – i onödan. Får tydlighetens skulle ska tilläggas att etta handlar om universal-versionerna. Alltså program som är anpassade för M1-modellerna av Apples datorer.

Intel-versionerna

Nya CleanMyMac X kan nu städa ut de filer som du inte använder – Intelversionerna.