blank

Donald Trump har slagits med näbbar och klor för att inte tvingas att lämna över åtta års deklarationer till åklagarmyndigheten i New York – ett utslag i delstatens Högsta Domstol slår nu omkull benen på Trump. Deklarationerna ska lämnas ut.

Åklagarmyndigheten i New York utreder Trumps affärer och vill utreda hur Trump har betalat sina skatter, hur pengar har använts, bland annat hur betalningen till två kvinnor har betalts ut. Kvinnorna har beskyllt Trump för övergrepp och för att ha haft en affärs med den tidigare presidenten. Pengarna uppges ha betalats ut av Trumps tidigare advokat Michael Cohen.

Donald Trump är den förste presidenten sedan Richard Nixon som inte offentliggjort sina deklarationer och när New Times fick ut några av de åtta årens uppgifter så var tidningens analys:

”a businessman who takes in hundreds of millions of dollars a year yet racks up chronic losses that he aggressively employs to avoid paying taxes.”

New York Times

Seger

I det här sammanhanget kan Trump i alla fall räkna hem en vinst – Stormy Daniels stämning av honom för förtal underkändes. Stormy Daniels är en av de kvinnor som säger sig ha fått betalt för att hålla tyst av Michael Cohen. Daniels hade anmält en av Trumps många inlägg på Twitter där han anklagade henne för att ljuga för förtal. Något som domstolen underkände.

Förlust

Domsolen sattes också definitivt stopp för Trumps alla försök att få valresultatet förklarats för ogiltigt i Pennsylvania och Wisconsin. De sista juridiska resterna av tidigare överklaganden, inlagor och stämningar avvisades nu, slutgiltigt av domstolen. Mer formalia i sammanhanget än något annat då valresultatet fastställts sedan tidigare.

Buzzfeed News

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x