blank

Express VPN har gjort en analys av en stor mängd appar och de Software Development Kit, SDK, som används. Genomgången visar att mängder av appar, nedladdade närmare två miljarder gånger stjäl din information utan att du vet om det.

En del av här verktygen, SDK, har bannlysts av Apple och Google men trots så finns det appar i båda butikerna där dessa utvecklingsverktyg används.

A diverse collection of hundreds of mobile apps all linked by major intrusions on consumer privacy. We call this effort “Investigation Xoth,” after a fictional intelligence group in Cory Doctorow’s novel Attack Surface. The trackers found in these 450 apps are notable not only for their global reach but also a continual presence at the heart of privacy scandals.

  • We identified location tracker SDKs in 450 apps that have been downloaded at least 1.7 billion times. Though U.S. government scrutiny continues to grow, 67% (305) of these apps remain available at the end of January 2021.
  • Location trackers appear in 42 messaging apps with at least 187 million downloads, including apps masquerading as popular services such as Telegram, Facebook Messenger, and WeChat.
  • X-Mode, the subject of a ban by Apple and Google, is prevalent in many more apps than previously reported, appearing in 44% (199) of the apps we analyzed that have been downloaded at least 1 billion times. Despite the ban, only 10% of these apps have been removed from Google Play.

Stort antal användare

Det handlar om appar som laddats ned en mycket stort antal gånger. Express VPN har räknat samman antalet nedladdningar och det handlar om närmare 1.7 miljarder nedladdningar. Det betyder att ett mycket stort antal användare idag sitter med appar installerade som stjäl deras information. Det handlar om appar som samlar in mycket känslig och personlig information – datingappar, är ett exempel.

Merparten av de granska apparna har hittats i Google butik Google Play vilket är anmärkningsvärt då Android har en marknadsandel på på 73-75 procent.

Express VPN

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x