blank

Apple har nu lagt ut ett supportdokument på sin webbplats utvecklare och klargjort att de deklarationer som krävs i App Store och som ska berätta för användare vad som samlas in, hur data samlas och vad informationen sedan används för är obligatoriska och att fusk kan leda till konsekvenser.

Kravet infördes för flera veckor sedan och det handlar om att utvecklare tydligt och klart ska deklarera vad en app samlar in av användarens information. Sedan bland andra Washington Post granskat och gått igenom att stort antal appar så har det visat sig att en del utvecklare lämnar felaktiga, lögnaktiga uppgifter i sina deklarationer.

De fuskar kort och gott.

Klargjort

Apple har nu klargjort och lagt till ytterligare förklaringar för vad som gäller:

  • 2.3: Clarified the information that must accurately reflect the app’s core experience: “Customers should know what they’re getting when they download or buy your app, so make sure all your app metadata, including privacy information, your app description, screenshots, and previews accurately reflect the app’s core experience and remember to keep them up-to-date with new versions.”

  • 2.3.7: Clarified what metadata shouldn’t include: “Choose a unique app name, assign keywords that accurately describe your app, and don’t try to pack any of your metadata with trademarked terms, popular app names, pricing information, or other irrelevant phrases just to game the system. App names must be limited to 30 characters. Metadata such as app names, subtitles, screenshots, and previews should not include prices, terms, or descriptions that are not specific to the metadata type. App subtitles are a great way to provide additional context for your app; they must follow our standard metadata rules and should not include inappropriate content, reference other apps, or make unverifiable product claims. Apple may modify inappropriate keywords at any time or take other appropriate steps to prevent abuse.”

och

  • 5.1.2(i): Added: “You must receive explicit permission from users via the App Tracking Transparency APIs to track their activity. Learn more about tracking.”

Exempel

Däremellan så har Apple räknat upp en rad tydliga exempel på vad som inte är tillåtet – underförstått – bryter du mot de här reglerna så kan din app kastas ut från App Store och du kan få din licens som utvecklare indragen. Apples agerande följer ett traditionellt mönster där Apple inledningsvis är lite mer försiktigt med att slå till mot utvecklare som inte följer regelverket – detta sedan nya regler införts. Över tid, och vartefter reglerna sedan tillämpas så brukar Apple agera snabbare och hårdare eftersom det då får anses tämligen välbekant vilka följderna blir om du medvetet försöker fuska och lura användarna.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x