blank

Apple har börjat att slå ned på orimliga (höga) abonnemangskostnader som en del utvecklare försöker lura på användare i App Store. enkla appar med enkla funktioner kostar flera hundra, tusentals kronor per år vilket är ett brott mot regelverket för App Store.

Apples regler är tämligen enkla att välja, förstår, det är bara att läsa innantill:

There are many ways to monetize your app on the App Store. If your business model isn’t obvious, make sure to explain in its metadata and App Review notes. If we can’t understand how your app works or your in-app purchases aren’t immediately obvious, it will delay your review and may trigger a rejection. And while pricing is up to you, we won’t distribute apps and in-app purchase items that are clear rip-offs. We’ll reject expensive apps that try to cheat users with irrationally high prices.

Det finns alltså ett förbud, om män tolkningsbart, för abonnemang och prenumerationer och det finns uttryckliga förbud mot att kräva att en användare ska utföra saker:

  • Apps must not force users to rate the app, review the app, download other apps, or other similar actions in order to access functionality, content, or use of the app.

Det finns även ett generellt förbud mot att försöka att lura användare att teckna abonnemang:

  • Apps that attempt to scam users will be removed from the App Store. This includes apps that attempt to trick users into purchasing a subscription under false pretenses or engage in bait-and-switch and scam practices will be removed from the App Store and you may be removed from the Apple Developer Program. Learn more about Subscription Free Trials.

Enkla

Det finns idag, speciellt inom vissa kategorier – bakgrundsbilder, ringsignaler och liknande relativt enkla funktioner och tjänster rätt gott om fuskande utvecklare som erbjuder en tjänst till mycket höga priser. Utvecklare som samlat bakgrundsbilder och som kopplat till et erbjuder dyra abonnemang för att du som användare ska kunna ladda ned bakgrunder till din iPhone. Bakgrunder och bilder som utvecklaren dessutom inte har rätt att använda.

 

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x