blank

Inför lanseringen av Iphone 12 så snurrade rykten runt ute på nätet om att Apple planerade att lansera en funktion där du skulle kunna ladda en annan enhet, en annan iPhone exempelvis med din iPhone. det som kan låta som en snart, bra idé, är i själva verket en duktigt korkad idé och nu kommer nya uppgifter som säger att Apple skjutit på planerna.

det kan te sig en en bra idé. Du är nästan utan batteri och ström medan kompisen har massor kvar. För att klara dig till nästa laddning så ”lånar” du ström och batteri av din gode vän. Du laddar upp din iPhone med ström från kompisen iPhone.

Tar tid

Det är bara det att funktionen inte fungerar så och den fungerar absolut inte som Samsung marknadsför den – som att det bara är att hålla upp de två telefonerna mot varandra så skickas strömmen över. Det går att ladda en enhet med en annan enhet men det är avsevärt mycket mer ineffektivt än i reklamen och det tar tid. Betydligt längre tid än i reklamen.

  • Det tar tid att ladda en annan enhet
  • Det är ineffektivt och du tappar rätt betydande mängder batteritid när du gör det

Det är inte så att du enkelt och snabbt kan plocka ut 20 procent av kompisens batteritid och plocka över den tiden till din iPhone. Laddningen drar nämligen batteri den också och du kommer att förlora en hel del kapacitet. Det är priset för att ”flytta” ström/batteritid från en enhet till en annan.

Apple uppges nu skjuta upp funktionen, skjuta den på framtiden och det är klokt. Det är en i teorin bra idé som faller platt till marken i praktiken.

Powerbank

Mitt råd är  skaffa en Powerbank. Det finns små Powerbanks som kan lagra tillräckligt med kraft för att hålla liv i din iPhone i flera timmar extra. Det finns även ganska små Powerbanks på marknaden som ger betydligt mer batteritid än funktionen att ”låna” batter/ström från kompisen.

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x