blank

Apple har suttit vid förhandlingsbordet med Hyundai-Kia om tillverkning av Apples egen bil, självkörande, och enligt uppgifter i amerikanska medier så ska ett avtal snart vara klar.

Enligt uppgifter, obekräftade sådana, så handlar det inte om ett tillägg till Hyundais eller Kias egna bilmodeller utan om en helt ny bilmodell, Apples bil. Det ska också vara en helt självkörande bil, alltså ingen traditionell bil i vanlig mening.

Nordamerika

Bilen kommer att byggas i Nordamerika, sannolikt vid Hyundais anläggning i West Point, Georgia. Produktionen är beräknad att starta 2024.

“The first Apple Cars will not be designed to have a driver,” said one source with knowledge of the current plan. “These will be autonomous, electric vehicles designed to operate without a driver and focused on the last mile.”  That could mean Apple cars, at least initially, could focus on package food delivery operations and firms incorporating robotaxis.

CNBC

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x