blankUnder helgen slog polis till mot en 34-årig österrikisk medborgare som misstänks vara administratör och ansvarig för webbplatsen DarkMarket. En webbplats som myndigheterna beskriver som sannolikt Darknets största illegala handelsplats.

Under helgen så stängdes handelsplatsen ned och under måndagen så slogs DarkMarkets servrar av. DarkMarket hade omkring 500 000 användare. På den illegala handelsplatsen sålde 2 400 säljare droger, stulna kreditkort, mjukvara som kan användas för nätattacker och förfalskade pengar bland annat. 34-åringen greps i Tyskland, när gränsen till Danmark.

DarkMarket, which had nearly 500,000 users and more than 2,400 vendors, allowed anyone with a Tor browser and some cryptocurrency to buy and sell drugs, forged money, forged or stolen credit cards, anonymous SIM cards and malware. The site had processed more than 320,000 transactions, with some $170 million USD worth of Bitcoin and Monero cryptocurrencies having been exchanged.

Vice

Kryptovalutor

Efter tillslaget så har polisen gått igenom 320 000 transaktioner omfattande ett värde av nära 140 miljoner Euro. Transaktionerna har gjorts med Bitcoin och Monero och andra kryptovalutor.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x