blank

Donald Trump kommer inte att få access till sitt konto på Facebook och inte heller på Instagram.

Risken är för stor att Trump kommer att använda sina konton för att provocera fram ytterligare våld skriver Mark Zuckerberg i ett inlägg på Facebook.

De chockerande händelserna under de senaste 24 timmarna visar tydligt att president Donald Trump tänker använda sin återstående tid i tjänst för att undergräva den fredliga och lagliga maktövergången till sin folkvalda efterträdare, Joe Biden.

Hans beslut att använda sin plattform för att tolerera snarare än att fördöma hans supportrars agerande vid Kapitoliumbygget har med rätta stört folk i USA och runtom i världen. Vi tog bort dessa uttalanden igår eftersom vi bedömde att deras effekt — och sannolikt deras avsikt — skulle vara att provocera fram ytterligare våld.
Efter kongressens certifiering av valresultatet måste hela landets prioritet nu vara att se till att resterande 13 dagar och dagarna efter invigningen passerar fredligt och i enlighet med etablerade demokratiska normer.

Under de senaste åren har vi låtit president Trump använda vår plattform i enlighet med våra egna regler, ibland tar bort innehåll eller etiketterar sina inlägg när de bryter mot våra policyer. Vi gjorde detta för att vi anser att allmänheten har rätt till bredast möjliga tillgång till politiskt tal, även kontroversiellt tal. Men nuvarande sammanhang är nu i grunden annorlunda, vilket innebär att vår plattform används för att framkalla våldsamt uppror mot en demokratiskt vald regering.

Vi anser att riskerna med att låta presidenten fortsätta använda vår tjänst under denna period är helt enkelt för stora. Därför förlänger vi blocket vi placerat på hans Facebook-och Instagramkonton på obestämd tid och under minst de kommande två veckorna tills den fredliga maktövergången är klar.

Mark Zuckerberg


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x