blank

När Skellefteå AIK ställde frågan ”Vem, ber om ursäkt först? Peter Anderssson /Sanny Lindström” och postade inlägget i form av en omröstning på Twitter så tog det hus i helvete. Upprörda Brynäsare och andra undrade vad Skellefteå AIK häll på med som sedan spädde på med ytterligare ett inlägg där de band de upprörda att lugna ned sig och hitta till sina egna lags konton.

Omröstningen postades på Skellefteå AIKs konto på Twitter på måndagsmorgonen – ”Vem kommer att be om ursäkt först? Peter Andersson/Sanny Lindström”. Frågan ställds efter det att peter Andersson och Stefan Klockare rök ihop på presskonferensen efter matchen lagen emellan. Den ilskan bottnade i att Peter Andersson ansåg att Darren Norwicks tackling mot Gregg Scott gjordes mot huvudet. Nowick fick ett matchstraff i matchen. Under presskonferensen krävde en upprörd Peter Andersson en ursäkt och att Stefan Klockare erkände att det var en dålig, farlig tackling.

Ingen huvudtackling

Skellefteå AIKs inlägg postades sedan det kommit besked från domarna i matchen. Nowick anmäls inte till disciplinnämnden vilket betyder att tacklingen var en charging men inte en tackling mot huvudet – enligt domarna.

blank

Sedan omröstningen postats på Skellefteå AIKs konto på twitter så drog en upprörd diskussion igång i sociala medier. Skellefteå AIK skickade på mer fotogran på brasan genom ytterligare inlägg.

blank

Inlägget ovan gjöt inte olja på vågorna, milt uttryckt.

Ursäkt

Den fortsatta diskussionen blev mycket upprörd och till slut spårade hela debatten ut och Skellefteå AIK valde att stänga ned sitt Twitter-konto, tillfälligt. Nu är klubben tillbaka på Twitter, inläggen är raderade och Skellefteå AIK har postat ett inlägg med en ursäkt.