blank

Dr. Brad Cox har avlidit i sitt hem i Manassas, Virginia, 88 år gammal. Känner du inte till hans namn så är du förlåten men med största sannolikhet så har nog använt något som har Brad Cox varit del i att skapa, han skapar Object-C tillsammans med Tom Love.

Object-C användes för att skapa NeXT, Steve Jobs dator och operativsystem som köptes av Apple och som blev starten av Apple av idag. Object-C har även använts för att utveckla iOS och macOS.

He and his wife, Etta, enjoyed traveling for leisure, as well, and visited the Caribbean often as they both enjoyed scuba diving. Belize especially held fond memories for them. On one scuba diving excursion while in the compound having lunch, Brad engaged a couple from Germany in conversation. Brad asked about the fellow travelers occupation and discovered he was a computer programmer. Lifewise, Brad was asked about his life’s work and stated I am also a computer programmer. ”What do you do?” Brad was asked. I wrote Objective-C. Astonished, the gentlerman said, ”No, Brad Cox wrote that”. ”Hi, I am Brad Cox”, was the response and the introduction. Needless to say, much conversation ensued after the scuba diving concluded.

Brad Cox

Värdera

Det är svårt att värdera eller klä Brad Cox betydelse för våra moderna datorer i ord. Det finns en uppenbar risk att det blir för futtigt. Du hittar Object-C överallt och du använder garanterat appar och program som skapats med Object-C, dagligen. Sitter du med en produkt med äpple på så håller hade sannolikt Apple inte varit där de är idag, vi hade inte haft alla dessa produkter utan Dr. Brad Cox skapelse, Object-C.

Dr. Cox was predeceased by his parents, Nancy and Dewey Cox of Lake City. He is survived by his wife of 44 years, Etta Glenn of Manassas, Virginia. Also, his brother, Dan (Donna) Cox, nephews Neil (Wendy) Cox and Chad (Danielle) Cox and 12 great nieces and nephews. Brooklyn, Daniel, Dixie, Ryan, Kyle, Manning, Whitt, Lacey, Eli, Tatum, Harper, and Kingston Cox, all of Lake City, South Carolina.