blank

Mathew Barzal har skrivit på. Ett nytt treårskontrakt och alla som älskar New York Islanders kan andas ut. Det blev inget ”ni vet vem” debacle. Den lille pucktrollaren är vår för fler år framåt.

Islanders toppcenter kommer att tjäna 3 miljoner dollar 2020-21 med en signing-bonus på 1 million dollar. Kontraktet är värt 7 miljoner år två och 10 miljoner år tre, 2023. Upplägget är ett sätt för Lou Lamoriello att skjuta lönekostnader framför sig och fortfarande ha kvar ett visst utrymme för den här och kommande säsong. Barzal var tillbaka på isen med laget under lördagen och han har missat sammanlagt fem dagar av träningslägret men han har varit allt annat än overksam. Barzal har tränat förre och efter laget bland annat tillsammans med Johnny Boychuck, som fortfarande finns med nära laget efter skadebeskedet som stoppar Boychucks karriär. Mathew Barzal har alltså tränat, varit på is under de här dagarna och att det dröjt med namnteckningen förklaras mer av att NHL inte kunnat presentera alla detaljer om den kommande säsongen.

Löneligan

Med namnunderskriften så ligger Barzal i topp i löneligan i Islanders tillsammans med lagkaptenen Anders Lee. Just nu så ligger Islanders 3 miljoner över lönetaket men det kommer att kunna korrigeras när Johnny Boychuck sätts upp på skadereserven och Islanders kan lyfta av 6 miljoner dollar från den samlade lönesumman.

Barzal har varit en pålitlig poängproducent och han gjorde fem mål och 12 assists under det senaste slutspelet på 22 matcher. Därmed är den sista, och kanske viktigaste, pusselbiten på plats för New York Islanders som snart drar igång. För egen del så är Matt Martin också klar, för fyra år, vilket betyder att min absoluta favorit i hela NHL är vår spelare – han kommer att avsluta sin karriär i Islanders tröja.

Snart börjar hockey på riktigt!


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x