blank

Parler är ett diskussionsforum ute på högerkanten – startat som ett alternativ till Facebook och Twitter. Nu har den officiella appen kastats ut av Google och Apple. Amazon har också meddelat att Parler kommer att kastas ut från deras webhosting-tjänst under söndagen.

Google har kastat ut den officiella appen med hänvisning till Parler saknar moderering och granskning av inlägg, även i efterhand. Apple varnade Parler att om moderering inte införs så kommer appen att stoppas och kastas ut även i App Store. Det har nu verkställts. Apple finns inte längre tillgänglig i App Store.

The suspension came shortly after reports that Apple had threatened to remove Parler from its App Store. In an email sent Friday morning, Apple told Parler executives it had received several complaints about the social network and how it was used to coordinate the assault on the Capitol. “We have received numerous complaints regarding objectionable content in your Parler service, accusations that the Parler app was used to plan, coordinate, and facilitate the illegal activities in Washington D.C. on January 6, 2021 that led (among other things) to loss of life, numerous injuries, and the destruction of property,” Apple wrote to Parler, according to BuzzFeed News. “The app also appears to continue to be used to plan and facilitate yet further illegal and dangerous activities.” Apple said Parler needed to submit a “moderation improvement plan within 24 hours” and if it failed to do so the app would be removed from its store

Slate

Amazon

Amazon som ”hostar” Parler har meddelat att de kommer att stänga ned Parler natten mot måndag vilket betyder att Parler snabbt måste hitta en ny tjänsteleverantör för att int försvunna från nätet.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x