blank

Matt Martin blir kvar, Andy Greene blir kvar och Cory Schneider värvas från New Jersey Devils. Till det kan läggas att Casey Cizikas och Adam Pelech är helt återställda efter skador och operationer. Jo, det var så sant – Islanders räknar med att kunna skriva kontrakt med Mathew Barzal i direkt anslutning till den kommande träningslägret.

Utifrån så ser det ut som att Islanders fått alla viktiga pusselbitar på plats. Andy Greene, veteranen (back) klev in och ersatte Johnny Boychuck under slutspelet och han fortsätter nu, i samma roll, en säsong till. Övriga förändringar i laget:

  • Johnny Boychuck uppsatt på skadelistan, formellt
  • Debon Toews har tradats till Colorado Avalance
  • Derrick Brassard har tradats till Arizona Coyotes
Fler nyheter
  • Dmytro Timashov har värvats från Detroit Red Wings och kommer att stå på tillväxt
  • Sebastian Aho, back från Skellefteå, har nytt kontrakt på två år varav år nummer två är ett envägskontrakt
  • Cory Schneider, ny målvakt från New Jersey Devils

Bredd

Utifrån sett, på pappret, så kan möjligen Islanders ha tappat lite bredd. Brassard och Toews var på gränsen att bli fasta inslag i laguppställningen och de kallades in om det fanns en skada i laget och de kunde också bli kvar i en hel rad av matcher. De är spelare som vandrar mellan NHL och AHL – lite för bra för farmarligan men ännu inte tillräckligt etablerade för att bli bofasta i NHL.

Ho-Sang

Josh Ho-Sang erbjöds ett rookie-kontrakt, lite förvånande, och skrev under men först efter hot om att dra sitt avtal inför den nämnd som NHL använder för att avgöra löne- och avtalstvister. Under säsongen bad Ho-Sang om att få bli tradad vilket resulterade i att han försvann från NHL och från AHL-laget Brigdeport Sound Tigers i två månader. Det ryktades att Islanders försökt göra sig av med 24-åringen men ingen annan klubb lär ha varit intresserade. Amerikanska hockeyexperter som kommenterat alla turer runt Josh Ho-Sang har varit eniga om att den här säsongen är den puckskicklige forwardens sista chans att slå sig in i NHL.

Kontraktet till trots, Ho-Sang är inte inbjuden till Islanders träningskamp vilket betyder att han får rikta in sig på att spela sig in i laget via farmarlaget Bridgeport. Islanders har bara kortfattat kommenterat det med att de spelare som anses vara klara för NHL har valts ut till träningslägret där Islanders har kallat 12 backar, 21 forwards och fyra målvakter.

Barzal

Islanders har inte heller mer än kortfattat kommenterat förhandlingarna med Mathew Barzal. Enligt Lou Lamoriello går förhandlingarna i rätt riktning och hans förhoppning är att ett kontrakt ska kunna signeras under träningslägret. Faller den pusselbiten, ett kontrakt med Barzal, på plats så har Islanders en backsida som ser likvärdig ut med den gångna säsongens försvarare. På målvaktssidan ser det bättre ut i och med att Ilya Sorokin, en av KHLs bästa målvakter i flera år anslutit. 34-årige Cory Schneider bör ha en räcka bra matcher kvar i kroppen förutsatt att den håller, hans kropp alltså. Skador och mindre bra insatser mellan stolparna har kantat hans karriär de senaste åren vilket ledde till att New Jersey köpte ut Schneider för resterande två åren på hans kontrakt. Det ser ut som en billig säkerhetsvärvning för att ge Sorokin en möjlighet att i lugn och ro anpassa sig till spelet i NHL. Cory Schneider kan då fungera som andremålvakt bakom Semjon Varlamov.

Summa samarium: Islanders er ut att kunna ställa ett mints lika bra lag på isen i år som i fjol.

NHL startar en förkortad säsong den 13 januari.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x