blank

Du har kanske sett honom i tv-serien Trädgårdstider som kocken som lagar mat. Nu tar Tarek Talar med oss tillbaka till barndomen, till Jerusalem och till Västbanken. Ett politisk oroligt område som också kan bjuda på fantastiskt mat. Det är en mycket personlig resa om en far, två bröder och deras familjer.

Tareq Taylors matresa handlar om mat. det är den röda tråden men parallellt med den historien löper historien om en pappa, palestinier, som lämnade en orolig hemstad för att åka till Sverige för att få jobb, Pappa Seif Daudi hamnade i Malmö, på Kockums där lönen räckte till att försörja hela familjen som var kvar i Jerusalem. Sönerna föddes i Jerusalem men lämnade tidigt det oroliga området för tryggheten i Sverige. Nu kommer de tillbaka, Tarek och Zafer, efter många år.

Konflikt

Jerusalem, Tel Aviv och Västbanken är ett politisk oroligt område avdelat av höga murar, checkpoints och militär. Här pågår en konflikt som sträcker sig åtskilliga årtionden tillbaka men det är inte den som är i fokus – det är maten. Det är hummus, grytor, kockar som bjuder på nyskapande mat och det är en resa bland butiker, marknader och torg. Samtidigt med den historien så berättas också historien om familjen Taylor/Daudi och detta är en varm, intim och bitvis mycket närgången skildring av en barndom, ett liv med egen familj och en resa tillbaka till sina rötter.

Tarek Taylors matresa – SVTPlay


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x