blank

Det började med gigantiska högtalare under första världskriget som användes för att upptäcka flygplan. Idag använder spioner alltmer sofistikerade metoder för att avlyssna, samla in information. Den här tv-serien på Netflix är en historisk genomgång av olika former av spioneri.

Även om det är mycket historia så gås område för område inom spioneri igenom – allt från kryptering till mjukvara och alla de moderna metoder som idag ryms under begreppet. Åtta avsnitt med rader av kända exempel och vilket är långt mer underhållande – exempel på det tysta, okända kriget mellan CIA/NSA och KGB. Här finns historien om enskilda om avlyssnats via sina egna skor, via gåvor och det handlar lika mycket om kunskap om mänskligt beteende som kreativitet – eller vad sägs om spioner som sitter och väntar på ett åskoväder med massor av regn för att kunna aktivera en av sina installerade spionutrustningar?

Du hittar som sagt åtta avsnitt på Netflix.

 Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här