blank

I samband med lanseringen av iPhone 12-serien så lanserade Apple också nya, magnetiska plånböcker. Macken har testat.

Baksidan av nya iPhone 12 har en stor magnet, MagSafe, som kan användas för att ladda telefonen – eller för att första tillbehör. Ett tillbehör sådant är en liten plånbok som rymmer 2-3 betalkort, ID-kort och liknande och som sitter fäst med en magnet.

Exklusivt

Apple visar upp iPhone Leather Wallet i flera färger på sin hemsida men räkna inte med att du kan kliva in till något annat än en av Apples egna butiker om du vill köpa något annat än brun eller blå plånbok. Alla andra färger är exklusiva för Apples egna butiker eller Apples butik på nätet.

Nåväl, eftersom jag premierar lokala bolag så valde jag bort den färg jag egentligen ville ha, orange, till förmån för en svart så att mStore kunde leverera den lilla smarta plånboken. Plåmboken rymmer som sagt 1-3 betalkort och du behöver inte vara orolig för att magneten ska skada dina kort. Det lovar Apple.

Stenhårt

Magneten gör inte att plånboken sitter stenhårt men tillräckligt hårt för att inte ramla av. Här ska en varning utfärdas – köpt inte billiga kopior. Jag har köpt ett par stycken och de genomgång ett och samma problem/fel – magneten är alldeles för dålig. I ett av fallet så satt plånboken knappt kvar och genomgående så är det för dåliga magneter. Plånboken ramlar av och du riskerar att tappa dina kort. Till det kan läggas att det också är högst tveksamt om de billiga kopiorna verkligen inte kan skada dina kort.

Plånboken fungerar och det är smidigt, elegant sätt för att hålla reda på och få med sig ett par betalkort/ID-kort. Det blir trots det avdrag för priset – nästan 700 kronor för en liten plånbok är i mesta laget, definitivt. Det är snudd på att det borde kosta ett M till i betyg men plånboken fungerar. Den är diskret, smidig att använda och det är utan minsta tvekan den kvalitet som vi förväntar oss av Apple.

Produkt: Apple Leather Wallet

 

 

 

 

 

 

blank
Tillverkare: Apple
Pris: 695 kronor Betyg:
blank