blank

Under helgen lanserades en ny hemsida Faces of the Riot som plockat ut stillbilder på över 6 000 personer som deltog vid upploppet som resulterade i attacken mot Kapitolium. Bilderna kommer av allt att döma från den ultrakonservativa webbplatsen Parler.

Parler stängdes ned för några veckor sedan efter det att Amazon sa upp avtalet med webbplatsen. Detta sedan framkommit Parler inte modereras och att det ultrakonservativa bland annat använts för att planera attacken mot Kapitolium. Kort innan Parler stängdes ned så laddades hela webbplatsen ned, i sin helhet, sedan det visat sig att forumet hade en del säkerhetsbriser. Alla videor, alla inägg, uppgifter om alla konton med mera kunde laddas ned innan Parler stängdes ned. Den sammanlagda mängden data som laddades ned är mycket stor och enbart videomaterialet är på över 42 Gigabytes.

Rapportera

Nu har bilder på över 6 000 personer lagts upp på en ny webbplats, Faces of the Riot, med uppmaningen att identifiera individerna och rapportera dem till den amerikanska federala polisen, FBI. Det finns ett uppenbart problem med webbplatsen – det finns ingenting som säger att de som lagts upp på nätet deltog i attacken eller att de tog sig in i Kapitolium. Det kan handla om demonstranter som stannade kvar utanför avspärrningarna och som i så fall inte begått något brott.

– Everybody who is participating in this violence, what really amounts to an insurrection, should be held accountable, säger den som byggt webbplatsen till amerikanska Wired.

Det ska också tilläggas att de nu nedladdade videofilerna inte behöver komma från nedladdningen ovan. Sannolikt så har videomaterialet laddats ned av andra.

 Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här