Detta är en återblick  och Mackens Allra första krönika – den som fortfarande är sparad ska tilläggas,

Du måste vara bättre än Apple

Du måste vara bättre än Apple

Jag hoppade under en tid fram och tillbaka mellan AirMail, Fantastical, Calendar och Apples Mail. Jag betatestade flera appar och program i någon slags jakt på ombyte, lite nytt och lite annat. Jag har slutat med det och konstaterat att jag i första hand vill att det ska fungera.

Det nya, det fräscha är inte så nytt längre när det hickar till, när grundläggande funktioner inte fungerar som de ska eller när du måste använda en app i din iPhone och en annan i din iPad.

Det stör mig

Fantastical finns inte på svenska vilket stör mig. Jag är petig men ett engelsk program inne i en svensk miljö stör mig. Dessutom hickar Fantastical till ibland och visar inte nästa möte eller notiser i min Apple Watch. Det är en ”showstopper”, en bugg och en miss som gör att det är uteslutet att jag skulle kunna tänka mig att använda Fantastical. Jag har buggrapporterat men hamnat i en limbo mellan Fantasticals utvecklare och Apple. De skyller på varandra vilket ur min synvinkel är helt ointressant. Jag bryr mig inte ett vitten om problemet beror på Apples API eller en bugg i appen. Missar jag ett enda möte därför att informationen inte visas i min klocka så är saken avgjord. Fantastical förlorar. Lägg sedan till det där med avsaknad av svensk version. Det blir engelska meddelande i min Apple Watch som använder svenska. Det stör mig.

AirMail

AirMail är ett oerhört bra program med massor av smarta funktioner men det är inte påtagligt och tydligt mycket bättre än Apples Mail. De extrafunktioner som finns räcker inte och gör inte tillräckligt stor skillnad. AirMail skapar också ett antal standardkataloger i ditt konto, vare sig du vill eller inte. Det stör mig inte. Det gör mig förbannad och mer än irriterad. Jag använder inte de extrafunktionerna, påminnelser mm som ingår i katalogerna men de finns där och det ogillar jag.

Ett system

Jag har över tid byggt upp ett system som gör att min tillvaro håller ihop och det låter kanske mer dramatiskt män det är men systemet bygger på att vissa mail ska resultera i en notis i min klocka, andra inte. Vissa funktioner finns där för att jag behöver dem och använder dem dagligen. Det är små hörnstenar i att hålla reda på saker, bli påmind och kunna jobba precis på det sätt jag gör och vill.

Mer dramatiskt än så är det inte men för mig är det viktigt att det fungerar och att det fungerar som jag vill. Därför måste ett program eller en app vara påtagligt mycket bättre än Apples motsvarande för att jag numera ens ska överväga att byta ut en bit i mitt system.

Ramlar ett möte bort i min klocka så är det allvarligt. Får jag inte en notis från support-mailen så är det allvarligt. Inte livsavgörande på minsta sätt men det gör att mitt lilla system hickar till och inte fungerar.

Apples

Det vill jag att det ska göra och därför brukar det inte dröja länge innan jag är tillbakagång invanda, kända och fungerande program och appar – Apples.

Jag vet att det är lätt att säga att det bara är därför att jag är inbiten Apple-fantast men riktigt så enkelt är det inte. Visst, jag gillar Apple men jag skulle inte hålla fast vid Apple om det inte fungerade. Hade AirMail varit mycket bättre så hade jag bytt. Hade Fantastical varit överlägset så hade Calendar ersatts och så vidare.

Det var just det – ska du vinna mot Apple så måste du vara mycket bättre än Apple.Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här