blank

Gizmodo har gått igenom den kopia som gjordes av det ultrakonservativa forumet Parler och kartlagt vilka användare som befunnit sig inne i Kapitolium. Parler var en viktig plats där demonstrationen, protesterna och attacken planerades. Gizmodos kartläggning visar att flera användare befanns sig inne i byggnaden.

Innan Amazon stängde ned Parler så gjordes en kopia på alla inlägg, alla användare och alla information. Det visar sig att skyddet runt Parler hade uppenbara brister och sälkerhetsforskare lyckades kopiera hela innehållet innan Parler försvann från nätet.

Jämfört

Gizmodo har jämfört data från Parler med data i videor och bilder som tigs under attacken och som sedan lades ut på nätet. På det sättet så har 618 användare från Prler kunnat identifieras – deras positioner ska tilläggas inte nödvändigtvis deras identiteter.

The data, obtained by a computer hacker through legal means ahead of Parler’s shutdown on Monday, offers a bird’s eye view of its users swarming the Capitol grounds after receiving encouragement from President Trump — and during a violent breach that sent lawmakers and Capitol Hill visitors scrambling amid gunshots and calls for their death. GPS coordinates taken from 618 Parler videos analyzed by Gizmodo has already been sought after by FBI as part of a sweeping nationwide search for potential suspects, at least 20 of whom are already in custody.

Gizmodo har gått igenom närmare 70 000 positioner i bilder, videor och inlägg.

Gizmodo

Bristande säkerhet

Kopian av Parler var möjlig att göra på grund av bristande säkerhet runt webbplatsen. Genom en serie SQL-frågor så var det möjligt att i princip kopiera all information och ladda ned den. Det innebär att användarnamn, alla inlägg samt positionsdata om var användaren befann sig när inlägget postades har gått att få fram. När informationen laddats ned så visade det sig att även raderade inlägg fanns med i informationen. Parler har inte sett till att radera inlägg eller konton utan informationen har bara markerats som att den inte ska visas på webbplatsen.

 

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x