blank

Tim Cook, chef för Apple, har nu kommenterat Facebooks annonser och anklagelser om att Apple försöker skada små- och medelstora företag med kommande funktioner där kartläggning och datainsamling försvåras.

Svaret kom i form av ett inlägg på Facebook där Tim Cook förklarar att från Apples sida sett så handlar det om att se till att användaren har möjlighet att göra ett val vilken information som ska skickas vidare.

Steve Jobs

Apples uppfattning är ingalunda nya, tvärtom, så handlar det om ett slags regelverk som Apple använt under en lång rad av år.

Integritet, skydd av den enskildes data sitter djupt i Apple och det är frågor som Apple adresserar – bland annat genom att under nästa å lansera helt nya lösningar som kommer att göra det svårt, för att inte säga mycket svårt för bland andra Facebook att förse sig, samla in och datatråla in din, min och andras information.

Det är det striden står om – Facebooks uppenbara rädsla över att förlora pengar – inte om små- och medelstora företag.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här