blank

Alla har inte IRC. Alla har inte Telegram. Alla har inte Facebook Messenger. Det senare utgår alldeles för många att andra har och de skickar regelmässigt meddelanden via ett program som, oavsett om den du vänder dig till har ett konto på Facebook eller inte – du inte kan utgå ifrån att motparten har.

I klartext – utgå inte ifrån att alla i din omgivning har Facebook Messenger bara därför att de finns på Facebook. Facebook och Facebook Messenger är två olika program, två olika tjänster – samma ägare förvisso men olika tjänster och du kan hänga med på Facebook utan att installera vare sig app eller Facebook Messenger.

Bryta dig loss

Facebook är tillgängligt via webbläsaren och en stor fördel med att använda webbläsaren istället för Facebooks program och appar är att med webbläsaren så kan du bryta dig loss ur Facebooks grepp,i alla fall lite. Facebook kan inte riktigt lika enkelt kartlägga det du gör och Facebook kan inte riktigt lika enkelt samla in all den information som Mark Zuckerberg och hans kompisar tycker att du, jag och alla andra lämna ifrån oss.

Appen/programmet Facebook i kombination med Facebook Messenger innebär att Facebook då vet när, var och med vem du kommunicerar både offentligt via tjänsten och mer privat. Det senare är information som jag anser att Facebook inte har ett dugg med att göra och därför har jag inte heller Facebook Messenger. Jag har inga planar på att installera programmet heller och skulle möjligheten att använda Facebook via webbläsaren stängas samtidigt som Facebook Messenger och Facebook blir obligatorium så kommer jag att klappa igenom mitt Facebook-konto.

Chock

Nu handlar detta dock inte om mig utan om att alldeles för många utgår ifrån att omgivningen har alla deras tjänster appar och funktioner.

Alla har inte Snapchat.
Alla har inte WhatsApp.

Det kan komma som en chock men så förhåller det sig faktiskt.

Riktigt festligt blir det när du ber om information i meddelanden/SMS och mottagaren svarar via Facebook Messenger och skriver ”Sådär” i Meddelanden. Den huvudsakliga kommunikationen har hela tiden gått via Meddelanden men den information du ber om skickas via – just det, Facebook Messenger.

Du kan lika lite utgå ifrån att den du kommunicerar med är tankeläsare som du kan utgå ifrån att mottagaren ska fatta att du nu bytt både program, tjänst och sätt att kommunicera.

Notiser

Du kan inte ens utgå ifrån det även om du vet att mottagaren har tjänsten/appen. Det kan exempelvis vara så enkelt som att mottagaren slagit av notiser för just denna app och tjänst. I så fall har det helt tyst hos mottagaren som inte förstår att du hoppar mellan helt olika tjänster och utgår ifrån att mottagaren ska förstår det.

Kort sagt – krångla inte till det i onödan och utgå inte ifrån att alla andra har samma tjänster som du har.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x