blank

Chris Krebs har väntat på beskedet att han sparkas av Donald Trump ända sedan han gick emot Trumps många uttalanden om valfusk och nu har beskedet kommit – chefen för Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (Cisa) får sparken.

Trump säger i ett uttalande att Krebs sparkas på grund av ”highly inaccurate remarks on vote integrity”. Tidigare så har Trump sparkat försvarsministern Mark Esper för hans vägran att sätta in militär mot amerikansk civilbefolkning och mycket tyder på att Gina Haspel, chef för CIA, och FBI-chefen Christopher Wray står på tur att sparkas från sina uppdrag.

Chris Krebs ställde sig bakom uttalandet från valövervakare och säkerhetsexperter som tillbakavisade Trumps påståenden om ett omfattande valfusk och att han /Trump) vunnit valet. Liknande uttalanden gjordes för övrigt nyligen av ett stort antal distriktsåklagare som konstaterade att de inte har några uppgifter om att omfattande valfusk eller manipulationer av den omfattning som Donald Trump, Trump-kampanjen och ledande republikaner hävdar.

Stulits

Trump fortsätter att hävda att mängder av röster stulits från honom – utan bevis, utan uppgifter och utan underlag. De många stämningar och överklaganden som Trump-kampanjen lämnat in till olika domstolar har inte inneburit att några valresultat har ändrats. I några fall så har verifieringen och fastställandet av det officiella valresultatet skjuts upp medan olika invändningar och uppgifter undersöks – en helt normal process. I de fallen så har Trump utropat det som stora framgångar för honom och hans kampanj. Trump hävdar också att så snart något distrikt meddelar att de kommer att se över ett visst antal röster att det är Trump-röster- vilket det inte finns någonting som styrker.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x