blank

Trots Trumps tvärsäkra uttalanden på Twitter så finns det ingen anledning att utropa sig som segrare eller hävda att hans juridiska team nått några framgångar i rättssalarna runt omkring i USA. Just nu så står det 32-2 och Trump-kampanjens har inte vunnit vända ett enda valresultat i någon delstat.

Trump låter som han alltid låter, tvärsäker, segerviss och han strör felaktiga påståenden omkring sig tillsammans med uppenbara lögner. Taktiken tycks vara att överdriva varenda rättssak för att försöka ge intryck av att hans juridiska team vinner framgångar för att rätta till ett riggat val. Trump använder också korrekt statistik för att dra sina egna fullständigt bisarra slutsatser.

Det är inget konstigt i att en kandidat kan få ett mycket stort antal röster när ett viss valdistrikt räknats färdigt.

Ligger under

Räknas alla stämningar, överklaganden och alla Trumps försök att utmana valresultat i olika domstolar runt omkring i USA så finns det liten eller ingen anledning att slå sig för bröstet. Trumps juridiska team ligger just nu under med 32-2 och inte i ett fall så har Trump-kampanjen lyckats att vända ett enda valresultat.

Samtidigt så börjar vindarna att vända för Trump även bland de egna, bland republikanerna. Brad Raffensperger, ledande republikan i Georgia, en av de delstater som Trump hävdar att han vunnit, uttalade sig på en presskonferens tidigare i veckan och fastslog att rösterna och siffrorna inte ljuger – Biden vann delstaten Georgia. I rättssalarna som sagt når Trump-kampanjen inga avgörande segrar, inga valresultat ändras och även om det skulle vara så så är de exempel som Trumps advokater drar fram isolerade, enskilda exempel med mycket få röster. Bevisen som läggs fram underkänns också närmast regelmässigt av de domare som granskar de dokument, de vittnesmål och de underlag som Trumps juridiska team lägger fram.

– Ni lägger fram bevis och hävdar att ”någon lär har sagt detta”, förklara för mig hur detta inte är hörsägen, frågade domaren Cynthia Stephens i the Court of Claims, Michigan.

Rudy Giuliani försökte få sju miljoner röster i Pennsylvania ogiltigförklarade och hävdade inför domaren och domstolen att det handlade om ett omfattande valfusk och bedrägeri. När Giuliani sedan ombads att presentera bevis för att det begåtts ett bedrägeri i stor skala så vände Giuliani snabbt och hävdade att det målet inte handlade om bedrägeri. Alla anklagelser till trots – Trumps alla försök att påverka och ändra valutgången i Pennsylvania har kapitalt misslyckats och valresultatet står fast – Joe Biden vann Pennsylvania.

En annan stämning så kastades ärendet snabbt ut av domaren sedan det visat sig att Trump-kampanjen använt siffror från Minnesota för att bevisa valfusk i delstaten Michigan.

Smälte

Under torsdagen kallade Giuliani sedan till en presskonferens där han hävdade att det fanns bevis för en landsomfattande kampanj, en konspiration, med ett omfattande valfusk för att stjäla valet. Detta utan att presentera några som helst bevis. Det var under den presskonferensen som Giulianis hårfärg började att rinna nedför hans ansikte.

New York Times

Så har det fortsatt efter det att Joe Biden utropats till segrare och allt medan delstat efter delstat fastställer valresultatet och lägger fram de slutgiltiga siffrorna. I inget fall så har några valresultat ändrats sedan valnatten och dagarna därefter. Röstsiffrorna har korrigerats men det har inte påverkat valutgången på något sätt.

Under veckan så har:

Georgia har nu lämnat in sitt fastställda valresultat – Joe Biden vann delstaten.
Michigan har lämnat in sitt fastställda valresultat – Joe Biden vann delstaten.

Motvind

Trump ser också ut att tappa stöd där han tidigare alltid kunnat räkna med medhåll. Fox News Tucker Carlsson ifrågasatte en av Trumps advokater, Sidney Powell, och avfärdade påståenden om valfusk i titt tv-program. Sidney Powell har presenterat påståenden om en konspiration där Kunna, Venezuela och andra ”kommunister” ska ha lyckats att manipulera de amerikans rösträkningsmaskinerna (algoritmerna som används) så att miljontals röster på trump blivit röster på Biden. En konspiration som till slut blev lite för mastig till och med för Tucker Carlsson.

Tucker Carlsson

Under veckan så har även Donald Trump Jr. (sonen) isolerat sig sedan han fått beskedet att han har Covid-19.

Donald Trump själv har som sagt fortsatt att publicera inlägg på Twitter. Bland annat så uppskattade han ett uppmuntrande inlägg från sin syster Elisabeth Trump.

blank

Inlägget kom dock inte från systern utan får ett parodikonto som senare stängdes ned under fredagen.

 


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x