blankPå torsdagskvällen lanserade Apple macOS Big Sur och fick samtidigt stora problem med ett av sina säkerhetssystemen – en funktion som kontrollerar de program du startar i din Mac.

macOS kontrollerar nämligen program som du startar och det görs med kommunikation med Apple – om datorn är uppkopplad. Jeffrey Paul är säkerhetskonsult, hackare och grundare av EEQJ, ett konsultföretag.

It’s here. It happened. Did you notice?

I’m speaking, of course, of the world that Richard Stallman predicted in 1997. The one Cory Doctorow also warned us about.

On modern versions of macOS, you simply can’t power on your computer, launch a text editor or eBook reader, and write or read, without a log of your activity being transmitted and stored.

It turns out that in the current version of the macOS, the OS sends to Apple a hash (unique identifier) of each and every program you run, when you run it. Lots of people didn’t realize this, because it’s silent and invisible and it fails instantly and gracefully when you’re offline, but today the server got really slowand it didn’t hit the fail-fast code path, and everyone’s apps failed to open if they were connected to the internet.

Jeffrey Paul

Tack till Christoffer för tipset.


Anmäl dig till Mackens Nyhetsbrev


Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad. Anmäl dig här

0 0 rösta
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x